BiH

Magazinović u misiji posmatranja parlamentarnih izbora u Makedoniji

08/12/2016

Član Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope (PSVE) Saša Magazinović boravit će od sutra do 12. decembra u Makedoniji, gdje će, u svojstvu člana Ad hoc komiteta PSVE, posmatrati prijevremene parlamentarne izbore u Makedoniji koji će biti održani 11. decembra.

Na osnovu odluke Biroa PSVE, Magazinović će biti dio posmatračke misije koja će brojati 20 poslanika iz različitih političkih grupacija u PSVE, i na čijem će čelu biti predsjedavajući ovog Ad hoc komiteta Stefan Schennach iz Austrije.

Programom posmatračke misije predviđeni su susreti s najvišim zvaničnicima Makedonije, predstavnicima vodećih političkih partija, kao i predstavnicima misija OSCE-a i Evropske unije u Makedoniji.

Također su predviđeni i susreti s predstavnicima Državne izborne komisije, pravosuđa, nevladinih organizacija i medija u Makedoniji.

Svoje ocjene izbornog procesa predstavnici Ad hoc komiteta PSVE predstavit će na konferenciji za novinare 12. decembra u Skoplju, saopćeno je iz Pres-službe PSBiH.

Komentari