BiH

Zastupnik u Parlamentu BiH

Magazinović ukazao na problem prebacivanja migranata iz Hrvatske u BiH

11/04/2019

Mišljenja je da je situacija ozbiljna kada su u pitanju ilegalni migranti te tvrdi da će se uskoro i Sarajevo i drugi gradovi suočiti s istim problemima

Jedan od poslanika koji je zatražio održavanje hitne sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine je i poslanik Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Saša Magazinović koji je uoči sjednice zatražio i odgovore od Vijeća ministara šta je urađeno o pitanju neovlaštenog prebacivanja migranata iz Hrvatske u BiH.

Smatra da nesaradnju između državnih institucija unutar BiH kada su u pitanju migracije pokazuje činjenica da Granična policija BiH raspolaže podacima da bi u BiH trebalo doći 75.000 migranata, dok Služba za poslove sa strancima raspolaže podatkom o dolasku 50.000 novih migranata.

Također, kazao je da njega zanima i podatak o tome koliko je novca dato BiH za suočavanje s ovom situacijom te ko i za šta je potrošio te novce, a to pitanje uputio je Vijeću ministara već tri puta, ali odgovor nije dobio.

Mišljenja je da je situacija ozbiljna kada su u pitanju ilegalni migranti te tvrdi da će se uskoro i Sarajevo i drugi gradovi suočiti s istim problemima.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.