BiH

Stanje na putevima

Magla mjestimično smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz rijeke

25/09/2021
Foto: Ilustracija/Emica Elvedji/PIXSELL

Naizmjenično-jednom trakom uz regulaciju semaforima saobraća se u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica

Jutarnja magla mjestimično smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove. Vozačima se skreće pažnja i na učestale odrone zemlje ili kamenja na kolovoz. Na svim dionicama se savjetuje maksimalno oprezna vožnja, prilagođena uslovima na putu.

Zbog održavanja međunarodne biciklističke trke danas od 12 do 14:30 sati na relaciji Tuzla-Tojšići-Kalesija-Mramorovi-Sapna-Kalesija-Tojšići-Tuzla vozila će se kretati usporeno u smjeru kretanja učesnika utrke.

Na autoputu A-1 zbog radova na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Naizmjenično-jednom trakom uz regulaciju semaforima saobraća se u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Na graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.