BiH

BiHAMK

Magla smanjuje vidljivost na putevima u kotlinama i planinskim predjelima

24/05/2020

Povodom vjerskog praznika Ramazanskog bajrama do sutra (25. maja) do ponoći, zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području Federacije BiH, entiteta u Bosni i Hercegovini

Jutarnja magla smanjuje vidljivost na putevima u kotlinama i u planinskim predjelima u Bosni i Hercegovini, zbog čega je nužan pojačan oprez, javlja Anadolu Agency (AA).

Kolovoz je mokar ili vlažan, a iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BiHAMK) pažnju su skrenuli i na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja.

Povodom vjerskog praznika Ramazanskog bajrama do sutra (25. maja) do ponoći, zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području Federacije BiH, entiteta u Bosni i Hercegovini.

Saobraćaj je zbog sanacionih radova obustavljen u tunelu Ormanica na magistralnom putu Srebrenik-Orašje. Sva vozila iz pravca Tuzle i Srebrenika preusmjeravaju se novoizgrađenom saobraćajnicom u neposrednoj blizini tunela, dok su vozila iz pravca Orašja i Gradačca preusmjerena na alternativni pravac (raskrsnica Ormanica-raskrsnica Vučkovci-Srnice-Bukva-regionalni put (R-461) prema Srebreniku). Putnička vozila mogu koristiti i saobraćajnicu Srnice Donje-Špionica.

Zbog sanacionih radova saobraćaj je obustavljen i u tunelu Vinac na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf, a vozila se preusmjeravaju na obilaznicu oko tunela.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, od 5 do 21 sat saobraća se dvosmjerno. Od 21 sat do 00.30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00.30 do 5 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Na magistralnom putu Kladanj-Tuzla u mjestu Vitalj zbog klizišta saobraća se naizmjenično, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju (semafori).

Na graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Vozači se trebaju obavezno pridržavati mjera zaštite od koronavirusa.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.