Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Magla smanjuje vidljivost u višim predjelima, mokar i klizav kolovoz

20/09/2017

U Bosni i Hercegovini gusta magla jutros smanjuje vidljivost na pojedinim dionicama u višim predjelima, a izdvajaju se prevoj Karaula na magistralnom putu M-18 Olovo-Kladanj, kao i magistralni put M-17 Tarčin-Konjic (Ivan).

Upozorava se na mokar i klizav kolovoz, kao i na učestale sitnije odrone. Savjetuje se opreznija vožnja prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale, zbog sanacionih radova obustavljen je saobraćaj u tunelu Kalovita Brda. Vozila su preusmjerena na obilaznicu u neposrednoj blizini.

Danas počinju radovi na izgradnji pristupnog puta na magistralni put M-17 kod mjesta Donji Hadžići. Radovi će se izvoditi od 08.00 do 16.00 sati, a na tom lokalitetu vozila će saobraćati naizmjenično, jednom trakom.

Od ostalih puteva s aktuelnim radovima izdvajaju se magistralni putevi: M-18 Stupari–Kladanj i M-4 Simin Han-Kalesija, kao i regionalne puteve: R-469 Živinice-Međaš i R-461 Srebrenik-Donja Orahovica.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz IC BIHAMK-a.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.