BiH

Magla u kotlinama i uz riječne tokove otežava saobraćaj u BiH

27/10/2017

Vidljivost je ovoga jutra smanjena zbog magle na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove. Izdvajaju se autoput A-1 Zenica jug-Tarčin, zatim magistralni put M-17 Konjic-Jablanica, kao i putevi uz rijeke: Lašvu, Drinu i Bosnu, te dijelove Kantona Sarajevo. Upozoravamo i na učestale odrone i savjetujemo oprezniju vožnju.

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale (dionici Ljubogošta-Pale) i dalje je, zbog radova, obustavljen saobraćaj u tunelu Kalovita Brda i saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini.

Zbog radova na redovnom održavanju na Zapadnom prilazu Sarajevu, smjer Sarajevo-Blažuj (od pasarele do benzinske pumpe) još danas i sutra od 08.00 do 18.00 sati, vozila će saobraćati jednom trakom.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajaju se magistralni put M-14.1 Odžak-Vukosavlje, zatim magistralni put M-17 lokalitete Konjic (kod mosta) i Drivuša, kao i regionalne puteve: R-469 Živinice-Međaš, R-445 Semizovac-Visoko, R-444 Podlugovi-Breza-Vareš i R-461a Srebrenik-Donja Orahovica.

Zbog aktiviranih klizišta izmijenjen je režim saobraćaja i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac-Drinjača.

Na graničnim prijelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.