Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Magla u kotlinama i uz riječne tokove

magla3333

Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost ovoga jutra na dionicama koje prolaze kroz kotline i uz riječne tokove, pa se vozači pozivaju na pojačan oprez. Posebna pažnja skreće se na autoput A-1 Tarčin-Zenica, kao i puteve u dolinama rijeka: Bosne, Save i Lašve.

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale (dionici Ljubogošta-Pale) i dalje traju radovi u tunelu Kalovita Brda, zbog čega je saobraćaj obustavljen i odvija se obilaznicom u neposrednoj blizini.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajaju se magistralni put M-17 lokalitete: Donji Hadžići, Drivuša i Konjic (kod mosta), kao i regionalne puteve: R-469 Živinice-Međaš, R-445 Semizovac-Visoko i R-461a Srebrenik-Donja Orahovica. Na mjestima izvođenja radova vozila saobraćaju jednom trakom.

Zbog izvođenja radova na sanaciji saobraćajnice, na dionici regionalnog puta R-456 Priboj-Sapna, danas od 08 do 18 sati najavljena je potpuna obustava saobraćaja. Alternativni pravac za vrijeme obustave je Priboj-Tuzla-Kalesija-Sapna i obratno.

Na graničnim prijelazima zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta. Zbog radova u Hrvatskoj sužen je kolovoz na GP Stara Gradiška-Bosanska Gradiška, tako da se na tom prijelazu, tokom dana, saobraća sporije, saopćeno je iz BIHAMK-a.