Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Novi direktor

Magoda: Primarni cilj uspostava potpune transparentnosti u radu ZOI’84

kenan magoda

Svjestan je, kaže, da neće biti lako, ali da je kao finansijski neovisan čovjek spreman na predan rad kako bi zacrtano bilo ispunjeno

Kenan Magoda novi je direktor KJP ZOI’84 OCS koji je na tu poziciju došao s pozicije izvršnog producenta Sarajevo Film Festivala i generalnog menadžera marketinške agencije.

U uspješnoj menadžerskoj karijeri, kako se navodi u saopćenju za javnost preduzeća ZOI’84, vodio je kompanije iz oblasti komunikacija i prodaje, a široj javnosti je poznat i kao direktor RK “Bosna” iz najuspješnijeg perioda tog kluba koji je zlatnim slovima upisan u historiju bh. sporta. Magoda je rođen u Sarajevu 1984. godine, gdje je završio Fakultet za sport i tjelesni odgoj.

– Iako je ZOI’84 preduzeće koje se nalazi u izuzetno teškoj situaciji, sa velikim finansijskim problemima, kadrovskim nedostacima, ali i brojnim nepravilnostima u poslovanju koji su osnovni uzrok ovakvog stanja, rado sam prihvatio izazov da kao menadžer ovo preduzeće izvučem iz krize i od njega napravim ozbiljnu tržišno orjentisanu kompaniju, na ponos svim građanima Kantona Sarajeva, ali i Bosne i Hercegovine – izjavio je Magoda.

Svjestan je, kaže, da neće biti lako, ali da je kao finansijski neovisan čovjek spreman na predan rad kako bi zacrtano bilo ispunjeno.

– Nemam sumnje da ćemo uspjeti u tome, i uz podršku Vlade Kantona Sarajevo, ali i svih građana koji godinama gledaju stagnaciju i propadanje olimpijskih simbola našeg grada – dodao je Magoda.

Primarni cilj će biti uspostava potpune transparentnosti u radu ZOI’84. U prvim danima mandata će, kako je dodao, napraviti analizu trenutnog stanja u preduzeću i sve informacije podijeliti sa građanima.

– Javno preduzeće ZOI’84 osnovano je kako bi njegovalo i gradilo brend zimskih olimpijskih igara održanih u Sarajevu prije 35 godina, koje osim suvenira u gradu, ni na koji način nisu njegovane. Želja mi je da ove istinske vrijednosti vratimo kroz rad ZOI’84 te da ponovo zažive na našim olimpijskim planinama – kazao je Magoda.

Prema njegovim riječima, najljepši resursi ZOI-ja postali su komercijalno dostupni samo onima sa trostruko većim primanjima od prosječnih. Magoda smatra da se daleko više može ponuditi i lokalnom stanovništvu i turistima, najprije sanirajući greške koje su se godinama nakupljaje u radu ovog preduzeća, a onda i postavljanjem novih principa u skladu sa važećim međunarodnim standardima.

Dodao je da generacije rođene u vrijeme i nakon održavanja Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu trebaju preuzeti odgovornost u stvaranju budućih uspjeha u svim segmentima društva, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću KJP “ZOI’84” OCS.