Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mahirovi roditelji pred Tužiteljstvom KS: I drugi dječak se pokušao ubiti

BiH

roditelji mahir

Alisa Mahmutović i Dubravko Lovrenović, majka i očuh 14-godišnjeg dječaka Mahira Rakovca koji se ubio 14. decembra prošle godine, dali su jučer novi iskaz u Tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Mahmutović i Lovrenović posvjedočili su o seksualnom i vršnjačkom zlostavljanju kojem je, kako tvrde, dječak bio izložen u Međunarodnoj osnovnoj školi na Ilidži, koju je pohađao.

Tužilaštvu su dostavili i nove dokaze i prijavili imena pojedinaca koji će pomoći u istrazi. Iz ove pravosudne institucije kazali su da ne mogu davati nikakve informacije zbog interesa istrage koja je u toku. Tužilaštvu KS prijavljeno je i da se još jedan dječak, kojeg su navodno također silovali, do sada tri puta pokušao ubiti.

Majka Alisa kazala je da Mahirov drug nije istjeran iz škole, kako se to u saopćenjima može pročitati.

– Majka ga je ispisala zato što joj je dijete danima dolazilo kući s crnim stomakom od modrica. Žena mu nije dala ići u školu zato što je tuča bila nepodnošljiva. Ona ima medicinski nalaz, jer je njeno dijete krvarilo i još krvari od povreda koje ima. Nalaz liječnika koji ima je zastrašujući, čak je traženo da se dijete liječi.

Majka tog dječaka ispričala mi je da je jedan dan zatekla svoje dijete kako leži u krevetu, obučen, pokriven i vrišti od plača. Samo joj je govorio da ga ne dira. Mi tada za Mahira ništa nismo znali. Primijetila sam samo da se Mahir dugo zadržava u WC-u.

Međutim, ta žena je znala da je dijete silovano pa ga je odvela doktoru. Ja sam mislila da se iz pubertetskih razloga toliko dugo moj Mahir zadržava. Ali, istina je da je puno trošio toalet-papira, to mi je bilo čudno, ali nikad nije rekao zbog čega – kazala je Alisa Mahmutović.