Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Protesti u Sarajevu

Majka Davida Dragičevića: Mi istinu znamo, Ifet Feraget ima sve dokaze

suzana334

Ifet Feraget dokaze ima. Istina nije u pitanju, u pitanju je pravda, proces na sudu

Suzana Radanović, majka Davida Dragičevića, prisustvovala je 18. protestu građana “Pravda za Dženana Memića” ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu. Ona je kazala da advokat Ifet Feraget ima sve dokaze za oba slučaja, te da je njena jedina želja pravda i sudski epilog.

“Mi istinu znamo, što su Davor i Muriz već rekli. Ifet Feraget dokaze ima. Istina nije u pitanju, u pitanju je pravda, proces na sudu. Muriz neće odustati, neće ni Davor, neću ni ja. Naše dijete mora dobiti svoju pravdu. Isto tako i Dženan”, kazala je u emotivnom obraćanju.

Je li to moguće u BiH?

“Trenutno ne. Ovo je borba protiv vjetrenjača. Pozivamo narod da nam pomogne, da vidi gdje živi. S čim se borimo svaki dan. Ko živi s nama, ko nas vodi, gdje nas vodi”, poručila je novinarima u Sarajevu.

U Republici Srpskoj ima toliko otpora vladajućih spram građana koji žele da se okupljaju – kako to komentariše?

“Zato što je država ubila moje dijete. Vlada RS štiti zločince, MUP RS je ubio moje dijete – šta očekivati od njih osim otpora. Ja želim sudski proces. Ifet Feraget ima sve dokaze da slučajeve Dženana Memića i Davida Dragičevića završi u roku od pet dana. Samo nam dajte sud”, kazala je.