BiH

dobila poziv

Majka ubijenog Davida Dragičevića zbog ove scene mora na sud?!

20/08/2019

Davidova majka dobila poziv na sud, jer je 25.12. prošle godine, držeći sliku svoga ubijenog sina, ometala policijske službenike u vršenju dužnosti, napisao je Perduv

Majka ubijenog Davida Dragičevića čija smrt nije rasvijetljena ni nakon godinu i pet mjeseci dobila je poziv da dođe u Osnovni sud u Banjoj Luci na “usmeni pretres”, jer je navodno narušila javni red i mir.

Suzana Radanović je dužna da dođe u sud 10. septembra gdje će se obaviti propisane radnje.

Suzana trenutno živi u Austriji, pa nije poznato da li će se odazvati pozivu.

Jedan od lidera grupe “Pravda za Davida” Ozren Perduv putem svog Facebook profila prokomentarisao je ovaj poziv.

– Pojedini pripadnici policije – neljudi – nastavljaju. Završio izgleda godišnji odmor. Davidova majka dobila poziv na sud, jer je 25.12. prošle godine, držeći sliku svoga ubijenog sina, ometala policijske službenike u vršenju dužnosti. Kako god, suđenja su javna. Sud neka pripremi malo veću sudnicu kako bi svi zainteresovani mogli pratiti suđenje, napisao je Perduv na Facebooku.

Član Grupe “Pravda za Davida” Perduv, nakon današnjeg okupljanja u Banjoj Luci o pozivu Osnovnog suda u Banja Luci Davidovoj majci Suzani za 10. septembar kazao je sljedeće:

“Davidova majka Suzana se neće odazvati pozivu, poslaće svog advokata, ali kako je suđenje javno, pozivam sve da prisustvuju tom suđenju, da vidimo šta će sud odlučiti i šta će se tog dana dešavati”, rekao je Perduv.

Marko Mikić poručio je “ići ćemo svi da prisustvujemo tom suđenju, da pogledamo taj cirkus od suda i suđenja…”


Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.