Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bihać

Mala lavica Dalal Omerović vratila se kući

dalal

Organizatori akcije #ZaDalal organizirali su skroman doček zbog njenog trenutnog stanja i još uvijek osjetljivog organizma

Djevojčica Dalal Omerović nakon 18 mjeseci borbe iz koje je izašla kao pobjednik, vratila se u rodni Bihać gdje joj je priređen mali i skroman doček.

Organizatori akcije #ZaDalal organizirali su skroman doček zbog njenog trenutnog stanja i još uvijek osjetljivog organizma.

“Moramo naglasiti da zbog stanja naše Dalal mi kao organizatori akcije Za Dalal, nismo mogli organizirati veći doček, iako, budite sigurni u to, da bismo voljeli da ste svi bili s nama”, naveli su organizatori.

“Od Bihaća, preko Zagreba i Sarajeva do Essena. Od dijagnoze preko 9 ciklusa kemoterapija, nebrojenih vađenja krvi, nalaza i punkcija do transplatacije i komplikacija koje su nastale poslije, sve do danas bili ste uz Dalal i uz nas. U akciji za Dalal učestvovala je cijela vojska ljudi iz BiH ali i šire. Organizirani su koncerti, turniri, bazari, prodavalo se sve i svašta, pozivao se humanitarni broj i sakupljao novac.

Armija je dala sve od sebe. Dok se armija svim snagama borila da skupi potreban novac za liječenje i transplataciju, Dalal se borila za život. Njen osmijeh, njena snaga i hrabrost bila je motivacija armiji da ne odustaje i da zajedno učini nemoguće. Svi ste vi njena armija.

Svaka donacija, svaki poziv, svaka dova, molitva i uplaćena marka je zaslužna za današnji dan. Ne postoje riječi kojima bi mogli izraziti zahvalnost svima vama koji ste na bilo koji način dali svoju podršku i na taj način učestvovali u ovoj sada sretnoj priči. Bez vas ne bi uspjeli. Zbog svih vas danas slavimo život, slavimo ljubav”, naveli su organizatori akcije #ZaDalal.