Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Divne vijesti iz Njemačke

Malena Dalal je dobila bitku za život!

dalal

Roditelji malene Dalal na kraju naglašavaju, jer su im tako ljekari dali uputu, da krizni period i dalje traje,

Na Facebook stranici “Za Dalal” danas su stigle lijepe vijesti kada je u pitanju stanje Dalal Omerović, dvogodišnje djevojčice iz Bihaća, a koja se nalazi u Essenu i koja se liječi od najopasnijeg oblika leukemije.

U objavi piše:

– Dragi prijatelji, draga armijo, naše dove/molitve su uslišene, hvala Bogu. Nalaz punkcije koji smo čekali je potvrdio, stanice donora su u potpunosti zamijenile one koje su nosile čudovište u tijelu naše lavice, naše Dalal.

Ona je dobila svoju bitku, a i svi vi s njom! Sreći nema kraja i ovo je još jedan dokaz snage koju nosimo u nama, podrške koju možemo pružiti i, kada nešto zaista želimo, da je to moguće ostvariti uz Božiju pomoć, pa i ono što ljudi kažu da je nemoguće.

Hvala vam, dobri ljudi, za svaki vid podrške, za svaku poruku, akciju, za sve! U narednim danima ćemo imati detalje o povratku i daljnjem liječenju, čemu ćemo posvetiti posebnu pažnju i obavijestiti vas. Svim ženama, majkama… svakoj heroini koja nosi svoje breme, a pored toga čini ovaj svijet posebnim, želimo sretan 8. mart! Heroine dana su naša Dalal i njena majka! S ljubavlju, Dalica lavica s porodicom i prijateljima – piše u objavi.

Roditelji malene Dalal na kraju naglašavaju, jer su im tako ljekari dali uputu, da krizni period i dalje traje, s obzirom na vrstu bolesti i da će se i u narednim mjesecima i godinama to pratiti. Prva punkcija koja slijedi je u septembru, dakle godinu nakon transplantacije, a onda naredna dvije godine kasnije.