Malešević: Obaveza direktora škole i turističke agencije da vrate kući učenike

bus

Dane Malešević, ministar prosvjete i kulture Republike Srpske istakao je danas da je obaveza direktora škole i turističke agencije da omoguće učenicima koji žele da prekinu ekskurziju i da se iz Italije bezbjedno vrate kući, javlja Anadolu Agency (AA).

On je danas u Banjaluci razgovarao sa roditeljima učenika trećih razreda banjalučke Ekonomske škole kako bi se razmotrile mogućnosti neophodne pomoći ovim učenicima. Učenici trećih razreda Ekonomske škole na ekskurziji su u Italiji, gdje je došlo do saobraćajne nezgode u kojoj je izgorio autobus kojim su putovali, kao i njihove lične stvari, uključujući i putne isprave.

“Roditelji su zatražili pomoć Ministarstva prosvjete i kulture RS kako bi se ubrzao povratak djece iz Italije. Malešević je obećao da će učiniti sve u okviru svoje nadležnosti da se djeca što prije bezbjedno vrate kući”, navodi se u saopštenju iz ministarstva.

Dodaje se i da su predstavnici ministarstva u stalnom kontaktu sa direktorom Ekonomske škole i Konzulatom Bosne i Hercegovine u Italiji kako bi se ubrzale procedure i učenici što prije dobili privremene pasoše.