Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

humanost na djelu

Mališani iz vrtića Regenbogen obradovali vršnjake iz Sigurne kuće

regenbogen sigurna kuca (1)

Spremili su paketiće koje su poslali trenutnim korisnicima Sigurne kuće, kako bi i njima barem malo uljepšali praznično vrijeme

Praznično vrijeme je najljepši period u godini za svakoga. Radost zbog proslave praznika, primanja i davanja poklona, druženja sa porodicom…

Ipak, u tom slavlju ne treba zaboraviti ni one koji u tim trenucima prolaze kroz težak period svog života.

Mališani iz sarajevskog vrtića Regenbogen, zajedno sa svojim učiteljicama, roditeljima i sponzorima, odlučili su da obraduju svoje vršnjake koji se nalaze u Sigurnoj kući. Spremili su paketiće koje su poslali trenutnim korisnicima Sigurne kuće, kako bi i njima barem malo uljepšali praznično vrijeme.

Sa radošću su spremali paketiće, pisali poruke podrške svojim vršnjacima, ali i razgovarali o nasilju u porodici, te funkciji Sigurne kuće i od kolikog je ona značaja za sve majke i njihovu djecu, koji se trenutno nalaze tamo.

Vrtić Regenbogen sa ponosom ističe ovu akciju i zahvaljuje se svim mališanima, njihovim roditeljima i sponzorima Violeta, Džajić comerc, PAK centar, Lego i MD rent a car, te najavljuje nove i slične akcije kojima će pomoći onima kojima je pomoć potrebna.

Na ovaj način žele da svojim mališanima podignu svijest o pomaganju drugima, drštvenoj odgovornosti, humanosti…