BiH

Podignuta optužnica

Maloljetnog Pakistanca pokušao ilegalno prebaciti u Hrvatsku, uhvatila ga policijska patrola

01/07/2021

Optužnica tereti Muhića da je prijevozom omogućio nezakonit boravak krijumčarene osobe koja nije navršila osamnaest godina života na području Bosne i Hercegovine, čime je počinio kazneno djelo krijumčarenje ljudi

Tužitelj Tužiteljstva Bosne i Hercegovine podigao je optužnicu protiv Ismara Muhića, rođenog 1995. godine u Bihaću, državljanina BiH.

Optužnica ga tereti da je radi sticanja nezakonite imovinske koristi, na području Bihaća stupio u kontakt s ilegalnim, malodobnim migrantom iz Pakistana, koji nije imao potrebne dokumente za zakonit ulazak i boravak u BiH. Nakon toga je optuženi, za ugovoreni novčani iznos povezao malodobnog migranta prema granici s Hrvatskom, s namjerom da se on preko rijeke Une ilegalno prebaci u Hrvatsku i EU, u čemu ga je spriječila policijska patrola.

Optužnica tereti Muhića da je prijevozom omogućio nezakonit boravak krijumčarene osobe koja nije navršila osamnaest godina života na području Bosne i Hercegovine, čime je počinio kazneno djelo krijumčarenje ljudi.

Optužnica je proslijeđena Sudu Bosne i Hercegovine.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.