Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Federalni ministar zdravstva

Mandić će zatražiti izvještaj o okolnostima odlaska 13 anesteziologa s KCUS-a

Sarajevo, BiH – 10. mart 2020:Možemo očekivati još slučajev
Sarajevo, BiH - 10. mart 2020: Možemo očekivati još slučajeva korona virusa jer se trenutno na području Federacije Bosne i Hercegovine u izolaciji nalazi 248 osoba, potvrdio je danas u Sarajevu federalni ministar zdravstva Vjekoslav Mandić,(na fotografiji) nakon što je u Zenici potvrđen prvi slučaj bolesti izazvane korona virusom u Federaciji BiH. ( Samır Jordamovıc - Anadolu Agency )

Dodao je da će posebno biti zatražena informacija na koji način će biti organiziran proces rada u toj zdravstvenoj ustanovi

Federalni ministar zdravstva Vjekoslav Mandić zatražit će izvještaj o okolnostima zbog kojih je 13 anesteziologa napustilo Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS).

– U skladu sa svojim nadležnostima tražit ću izvještaj članova Upravnog vijeća uime Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i direktorice KCUS-a, te očitovanje vezano za novonastalu situaciju s anesteziolozima – najavio je Mandić.

Kako je pojasnio bit će zatražena i informacija da li su zatraženi prekidi radnog odnosa anesteziologa, kao i informacija o razlozima za takav postupak.

Dodao je da će posebno biti zatražena informacija na koji način će biti organiziran proces rada u toj zdravstvenoj ustanovi, naročito kada je u pitanju zbrinjavanje pacijenata oboljelih od Covida-19, saopćeno je iz Federalnog ministarstva zdravstva.