BiH

općina centar

Mandić i Kafedžić potpisali Sporazum o saradnji u borbi protiv korupcije

19/04/2021

Ovim sporazumom pojačava se saradnja i koordinacija u aktivnostima na prevenciji i borbi protiv korupcije - objasnio je Larson

Sporazum o saradnji u aktivnostima na prevenciji i borbi protiv korupcije potpisali su danas načelnik Općine Centar Srđan Mandić i predstavnik Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Kantona Sarajevo Erduan Kafedžić.

Ovim činom Općina Centar je postala dio antikoruptivnog sistema u Kantonu Sarajevo kojem su do sada pristupile Gradska uprava i nekoliko općina, saopćeno je iz Općine Centar.

Potpisivanju je također prisustvovao i savjetnik za borbu protiv korupcije u Uredu za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Kantona Sarajevo Erik Larson, koji je ovom prilikom izrazio zadovoljstvo u svoje ime, kao i u ime ambasadora Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Erica Nelsona.

– Ovim sporazumom pojačava se saradnja i koordinacija u aktivnostima na prevenciji i borbi protiv korupcije – objasnio je Larson.

Nakon potpisivanja sporazuma, načelnik Mandić je kazao da je i kao ministar u Vladi Kantona već imao ostvarenu saradnju sa Uredom za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Kantona Sarajevo.

– Danas smo već razgovarali i konkretizovali korake u vezi određenih pitanja za koja sumnjamo da su imala koruptivne aktivnosti. Računamo na podršku Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Kantona Sarajevo i svakako da ćemo pružiti maksimalnu podršku svim aktivnostima – naglasio je Mandić.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.