Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ministar zdravstva FBiH

Mandić: Nismo razgovarali još o otvaranju vrtića, ali ove sedmice ćemo i to analizirati

mandic

Ministar nije želio komentirati nabavku respiratora, istčući da će Tužilaštvo reći šta ima, a da Ministarstvo zdravstva FBiH nije član Federalnog štaba već samo ima savjetodavnu ulogu

Federalni ministar zdravstva Vjekoslav Mandić (HDZ) upozorio je danas da nije gotova epidemija COVID-19.

„Mjere jesu ublažene, ali nije kraj. Nošenje maski, rukavica, neksupljanje ljudi u većem broju, sve je što još moramo poštivati“, kazao je Mandić, a sve kako je objasnio u cilju da naglo ne skoči broj oboljelih što bi kapacitete zdravstvenih ustanova.

„Molim vas mjere jesu ublažene i bit će i dalje, ali nemojte to shvatiti kao apsolutno solobodu. Pogotovo se nemojte okupljati za 1. maj, nemojte biti blizu jedno drugog, jer na taj način možemo pogoršati sitauciju“, kazao je Mandić.

Govoreći o eventualnom otvaranju vrtića kazao je da Štab nije razmataro to pitanje, ali će sigurno ove sedmice i to doći na dnevni red.

„Još uvijek ne možemo izaći sa pouzdanom situacijom da li će se to desiti ili ne. Pratiti ćemo sitauciju“, kazao je Mandić.

Ministar nije želio komentirati nabavku respiratora, istčući da će Tužilaštvo reći šta ima, a da Ministarstvo zdravstva FBiH nije član Federalnog štaba već samo ima savjetodavnu ulogu.