Vijeće ministara

Mandić novi predsjedavajući Koordinacionog tijela BiH za zaštitu i spašavanje

8 vanredna sjednica SMBiH 01 1-4-2020

Do odluke Vijeća ministara, funkciju predsjedavajućeg Koordinacionog tijela BiH za zaštitu i spašavanje obavljat će dosadašnji zamjenik predsjedavajućeg Koordinacionog tijela Aleksandar Mandić”, saopšteno je iz Vijeća ministara BiH

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine, na današnjoj 8. vanrednoj sjednici u Sarajevu, upoznalo se sa informacijom o povlačenju ministra bezbjednosti u Savjetu ministara Fahrudina Radončića sa pozicije predsjedavajućeg Koordinacionog tijela BiH za zaštitu i spašavanje i potom za v.d. predsjedavajućeg ovlastila Aleksandara Mandića.

”Predsjedavajući Vijeća ministara i ministari zahvalili su se Radončiću na dosadašnjem predanom radu na mjestu predsjedavajućeg Koordinacionog tijela BiH za zaštitu i spašavanje i mjerama koje je preduzimao u cilju ublažavanja posljedica nastalih pandemijom virusa korona. Do odluke Vijeća ministara, funkciju predsjedavajućeg Koordinacionog tijela BiH za zaštitu i spašavanje obavljat će dosadašnji zamjenik predsjedavajućeg Koordinacionog tijela Aleksandar Mandić”, saopšteno je iz Vijeća ministara BiH, prenosi Anadolu Agency (AA).