Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ministar zdravstva FBiH

Mandić o tome da li su nove mjere na snazi od danas ili od sutra: Sve zavisi od kantona

mandic
Vjekoslav Mandić

Federalni ministar zdravstva Vjekoslav Mandić obratio se tim povom javnosti istakavši da je usvojen i prijedlog Kriznog štaba

Policijski sat u Federaciji Bosne i Hercegovine treba odsad da počinje u 23 sata umjesto u 21 sat, kako je bilo dosad, izjavio je federalni ministar zdravstva Vjekoslav Mandić na pres-konferenciji održanoj tokom današnje sjednice Federalne vlade.

Kantonalne vlade bi tokom dana trebale također da donesu odluke o tome, pa ako to učine, nova mjera bi počela važiti danas od 23 sata, kazao je također Mandić.

Dosadašnje epidemiološke mjere u FBiH su izmijenjene i u dijelu koji se odnosi na okupljanje dozvoljenog broja ljudi na otvorenom. Dosad je moglo na jednom mjestu biti do 20 ljudi, a prema današnjoj odluci, do 30.

– Mjere su izmijenjene utoliko što je dozvoljeno na otvorenom do trideset osoba da se nalazi. Stara mjera je bila do 20. Zabranjeno je kretanje od 23 sata do 5 sati ujutro. To su novosti. Vlada je usvojila prijedlog, odluku o usvajanju programa utroška sredstava gdje je u tekućim transferima drugim nivoima vlasti predviđeno 60 miliona za pomoć zdravstvenim ustanovama, rekao je ministar Mandić.

Ove odluke Vlada Federacije BiH je donijela na prijedlog Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva.