BiH

Ministar zdravstva FBiH

Mandić o tome da li su nove mjere na snazi od danas ili od sutra: Sve zavisi od kantona

06/05/2021
Foto: Fena

Federalni ministar zdravstva Vjekoslav Mandić obratio se tim povom javnosti istakavši da je usvojen i prijedlog Kriznog štaba

Policijski sat u Federaciji Bosne i Hercegovine treba odsad da počinje u 23 sata umjesto u 21 sat, kako je bilo dosad, izjavio je federalni ministar zdravstva Vjekoslav Mandić na pres-konferenciji održanoj tokom današnje sjednice Federalne vlade.

Kantonalne vlade bi tokom dana trebale također da donesu odluke o tome, pa ako to učine, nova mjera bi počela važiti danas od 23 sata, kazao je također Mandić.

Dosadašnje epidemiološke mjere u FBiH su izmijenjene i u dijelu koji se odnosi na okupljanje dozvoljenog broja ljudi na otvorenom. Dosad je moglo na jednom mjestu biti do 20 ljudi, a prema današnjoj odluci, do 30.

– Mjere su izmijenjene utoliko što je dozvoljeno na otvorenom do trideset osoba da se nalazi. Stara mjera je bila do 20. Zabranjeno je kretanje od 23 sata do 5 sati ujutro. To su novosti. Vlada je usvojila prijedlog, odluku o usvajanju programa utroška sredstava gdje je u tekućim transferima drugim nivoima vlasti predviđeno 60 miliona za pomoć zdravstvenim ustanovama, rekao je ministar Mandić.

Ove odluke Vlada Federacije BiH je donijela na prijedlog Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.