BiH

naša stranka

Mandić: Vlada KS ponižava građane kad ugradnju šest liftova nakon 30 godina predstavlja kao uspjeh

08/09/2020

Radi se o poruci građanima da budu zahvalni ni na čemu, smatra Mandić

Ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Faruk Kapidžić potpisao je jučer sporazume o zajedničkom finansiranju sanacije šest liftova s predstavnicima općina Novo Sarajevo, Novi Grad i Ilidža.

Tim povodom reagovao je Srđan Mandić, ministar iz prošlog saziva Vlade:

„Na tih šest liftova u tri općine čekalo se od kraja rata. Od navedenih šest, četiri lifta su u Općini Novo Sarajevo i za njih će biti izdvojeno 126.000 KM. Posebno je važna činjenica da će u finansiranju liftova sa 20 posto iznosa participirati i stanari. Kad to sve imamo u vidu, postavlja se pitanje šta to aktuelni načelnici Novog Sarajeva, Novog Grada i Ilidže te aktuelna Vlada predstavljaju kao uspjeh?

Radi se o poruci građanima da budu zahvalni ni na čemu. Prethodna Vlada je povećavala očekivanja građana, a ova ih sad svodi na nivo da građani mogu dobiti lift nakon 30 godina uz participaciju u finansiranju. Prethodna Vlada je za ovakve namjene također izdvajala sredstva, ali to nije bio povod za promociju. Jasno je da je sadašnja Vlada u cijelu priču uvela i načelnike zarad pokušaja njihove promocije na predstojećim izborima. Ako smatraju da je gotovo 30 godina nemara razlog da se za njih glasa, onda ponižavaju građane. Ovaj potez jedna je od najboljih ilustracija vladavine koalicije petak 13-ti.“

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.