BiH

srebrenica

Manji broj ljudi pristiže u Potočare, svi se kontrolišu i prolaze kroz tunel

11/07/2020

Na ulazu medicinske ekipe mjere temperature, a postavljen je i dezinfekcioni šator gdje su medicinari

U Potočarima kod Srebrenice danas 11. jula bit će ukopani posmrtni ostaci devet žrtava. Ukop, komemoracija i druge manifestacije bit će upriličeni u uvjetima zaštite od pandemije.

Za razliku od ranijih godina znatno manji broj ljudi, kako je i preporučeno, dolazi u Potočare. Ulaze u vrlo specifičnim uslovima u memorijalni centar Potočare, javlja reporter Patrije. Na ulazu se obavlja dezinfekcija ruku, obuće, a potom i odjeće te se mjeri temperatura, piše NAP.

Na ulazu medicinske ekipe mjere temperature, a postavljen je i dezinfekcioni šator gdje su medicinari.

“Taj dio je izolovan i tu će se smještati sve rizične grupe da se ne bi izlagali opasnosti”, kazali su u Organizacijskom odboru.

U mezarju Memorijalnog centra Potočari ove godine biće ukopani: Sead (Huso) Hasanović, rođen 1971. godine u Krivačama, Alija (Bekto) Suljić, rođen 1969. godine u Poznanovićima, Hasan (Alija) Pezić, rođen 1925. godine u mjestu Pustoše, Hasib (Šaban) Hasanović, rođen 1970. godine u Slatini, Zuhdija (Suljo) Avdagić, rođen 1947. godine u Novoj Kasabi, Bajro (Ramo) Salihović, rođen 1943. godine u Voljavici, Ibrahim (Hamid) Zukanović, rođen 1941. godine u Sasama, Salko (Ahmo) Ibišević, rođen 1972. godine u Ljuboviji i Kemal (Husein) Musić, rođen 1968. godine u Glogovoj.

Komentari

Autor: NAP

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.