Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kandidat HDZ-a

Mario Kordić je novi gradonačelnik Mostara

mario kordic

Za njega je u trećem krugu glasalo 17 vijećnika

Mario Kordić (HDZ BiH) izabran je za novog gradonačelnika Mostara.

Za njega je u trećem krugu glasalo 17 vijećnika, dok je za njegovog protukandidata Zlatka Guzina (Koalicija za Mostar) glasalo 16 vijećnika.

Dva su listića bila nevažeća.

Zlatko Guzin, kandidat za gradonačelnika Koalicije za Mostar kazao je da Kordiću čestita od srca.

“Bio je ovo jedan derbi, a u derbiju neko mora izgubiti. Ovaj put sam to ja. Čestitam ti, a ti znaš da je to od srca”, kazao je Guzin.

Odlazeći gradonačelnik Ljubo Bešlić čestitao je i Kordiću i gradskim vijećnicima na izboru gradonačelnika.

“Zahvaljujem se svim građanima i saradnicima s kojima sam radio svih ovih godina. Imali smo brojne probleme koje nismo uspjeli riješiti i oni čekaju vas, novoizabrane vijećnike. Grad Mostar ostavljam finanskijski stabilan. Nadam se da ćete iskoristiti sve prednosti, a nedostatke ukloniti. Želim vam dobro zdravlje, strpljenje i uspjeh u svim aspektima djelovanja”, dodao je Bešlić.

Kordić je potom potpisao izjavu da preuzima poziciju gradonačelnika i dao svečanu zakletvu. Poslije toga će dati ostavku na poziciju vijećnika.

Potom se Kordić obratio i kazao da je emotivan.

“Zlatko, hvala ti na lijepim riječima. Ovdje gubitnika nema, ovdje je pobjednik Mostar. Važno mi je da od danas radimo kao jedno. Od mene možete očekivati da ću sutra biti motor grada. I negdje gdje vidite da krećem stranputicom, kontaktirajte me”, dodao je.

Zamolio je sve vijećnike za pomoć i strpljenje da na kraju krajeva svi zajedno naprave lijepu priču od Mostara.