Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Marković glasala protiv Rezolucije o BiH: Odbili su moje amandmane

milica-markovic

Parlamentarna skupština Savjeta Evrope usvojila je večeras u Strazburu Rezoluciju o BiH u predloženoj formi, koja, prema riječima člana parlamentarne delegacije BiH u parlamentu Vijeća Evrope Milice Marković, predstavlja pretočenu priču sarajevskog političkog miljea.

“Moja dva amandmana koje sam uložila na problematizovanje entitetskog glasanja koje je postavljeno kao problem za pravnu reformu u BiH, “dan Republike Srpske” i problem što Republika Srpska nije registrovala vojnu imovinu na ime BiH kao svojinu odbili su Monitoring komitet i Parlamentarna skupština Savjeta Evrope”, rekla je Markovićeva Srni.

Ona je dodala da su njeni amandmani odbijeni uz obrazloženje da nisu imali lošu namjeru, već da su ukazali na ta pitanja kao upozorenje.

“Glasala sam protiv Rezolucije jer smatram da i Rezolucija i izvještaj Monitoring komiteta u određenom dijelu proziva i opterećuje samo Republiku Srpsku za probleme koji danas postoje u BiH. To je pokazala i diskusija u kojoj se niko nije dotakao problema pravosudnih institucija, njihove politizacije, kao ni pitanja terorizma koji je prijetnja ne samo za građane BiH nego i regiona”, pojasnila je Marković.

Prema njenim riječima, za druge članove delegacije Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope tekst Rezoulucije i izvještaj Monitoring tima nisu problematični i, kako je navela, sasvim su uravnoteženi.

“Za mene je bilo i te kako problematično i s obzirom da su odbijeni moji amandmani glasala sam protiv Rezolucije”, napomenula je Markovićeva.