BiH

8. jula

“Marš mira” umjesto iz Nezuka kreće s Crnog vrha

07/07/2020

Kamp u Liplju će biti formiran, tako da svi oni koji su ranije planirali da idu u Nezuk, preporučuje se da idu u kamp u naselju Liplje

“Marš mira 2020”, koji je sutra trebao krenuti iz Nezuka, je otkazan, a polazak učesnika je organizovan sutra, 8. jula s Crnog vrha s početkom u devet sati, javlja Anadolu Agency (AA).

Kako je saopćeno, “Marš mira 2020” otkazan je zbog koronavirusa koji je evidentiran kod stanovnika tog naselja.

Kamp u Liplju će biti formiran, tako da svi oni koji su ranije planirali da idu u Nezuk, preporučuje se da idu u kamp u naselju Liplje.

“Kao preživjeli i predsjednik Organizacionog odbora za obilježavanje 25. godišnjice genocida nad Bošnjacima ‘SZ UN-a’ Srebrenica iz jula 1995. godine, molim nadležne instance da pomognu stanovnicima Nezuka kojima je pandemija koronavirusa uzrokovala probleme. Nezuk je mjesto gdje su preživjeli iz puta smrti ugledali svjetlo i osjetili slobodu u julu 1995. godine. Stanovnici Nezuka svih ovih godina su pružali nesebičnu pomoć učesnicima Marša mira, zbog toga im se zahvaljujemo”, poručio je predsjednik Organizacionog odbora Hamdija Fejzić.
Također, planirana aktivnost u okviru obilježavanja 25. godišnjice genocida nad Bošnjacima “SZ UN-a Srebrenica” iz jula 1995. godine pod nazivom “Okupljanje preživjelih veterana bivše 28. Divizije Armije Republike BiH” koja je trebala da se održi danas sa početkom u 18 sati u Nezuku je otkazan.

“Razlog zbog kojeg se neće održati navedena aktivnost je zbog situacije u mjestu Nezuk izazvane pandemijom koronavirusa. Nažalost, stanovnici ovog naselja se nalaze u teškoj situaciji zbog koronavirusa te je Organizaconi odbor prinuđen da otkaže navedenu aktivnost”, navedeno je iz Organizacionog odbora.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.