Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mašine Štaba CZ-a na raspolaganju za otklanjanje kvarova na vodovodnoj mreži

vodovod-i-kanalizacija-radnik
Ilustracija

Na vanrednoj sjednici Štaba civilne zaštite Kantona Sarajevo, koja je održana jučer, izvršena je analiza stanja na području Kantona Sarajevo prouzrokovanog problemima u snabdijevanju stanovništva vodom, zbog dugog sušnog perioda i velikog broja kvarova na vodovodnoj mreži. Na sjednici je donesena odluka da se stave na raspolaganje građevinske mašine za uklanjanje radova na vodovodnoj mreži.

Radi stvaranja uvjeta za efikasniji i brži rad mobilnih timova Službe za održavanje vodovodne mreže i objekata KJKP „Vodovod i kanalizacija”d.o.o. Sarajevo, koji su angažovani na otklanjanju kvarova na vodovodnoj mreži, Štab je donio Naredbu kojom se naređuje općinskim štabovima civilne zaštite s područja Kantona Sarajevo, Stari Grad, Centar, Novo Sarajevo, Novi Grad, Ilidža, Hadžići, Vogošća, Ilijaš i Trnovo, kao i KJKP „Park“ i KJP „Sarajevo šume“, da navedenoj službi stave na raspolaganje građevinske mašine – rovokopače kojima raspolažu, saopćeno je iz Pres-službe VIK-a.

Građevinske mašine će biti angažirane na urgentnom otklanjanju kvarova na vodovodnoj mreži u sklopu mobilnih timova Službe za održavanje vodovone mreže i objekata KJKP „Vodovod i kanalizacija“ d.o.o. Sarajevo.

U narednim danima, sve raspoložive ekipe KJKP „Vodovod i kanalizacija“ d.o.o. Sarajevo će izaći na teren da bi se izvršila popravka što većeg broj kvarova, a sve radi urednijeg vodosnabdijevanja Kantona Sarajevo.

Potrošači će svakodnevno biti obaviješteni o ulicama i dijelovima grada, koji zbog popravki kvarova neće imati u tom periodu vodu,saopćeno je.