BPK

Maskenbal u Goraždu povodom Nedjelje djeteta

maskenbal_Gorazde

Potrudite se da u našoj školi, u našem gradu, doživite naljepše uspomene koje će biti vaš vjerni pratilac, jer uspomene iz djetinjstva se najduže pamte

Osnovna škola “Husein ef. Đozo” u Goraždu danas je organizirala tradicionalni maskenbal povodom Nedjelje djeteta.

Ulicu od škole do amfiteatra u Gun-Gor parku ispunili su brojni mališani obučeni u različite kostime omiljenih junaka s ekrana ili iz svakodnevnog života, a pratili su ih njihovi nastavnici, roditelji ali i građani.

U Gun-Gor parku, svaki aktiv od prvog do petog razreda predstavio se kroz pjesme, recitale i igrokaze o ljubavi i prijateljstvu, a učenici su ukazali i na svoja prava i obaveze.

O dobroti i ljubavi prema djeci i za djecu govorili su i direktorica škole Halida Kurtović, gradonačelnik Goražda Muhamed Ramović i uime resornog kantonalnog ministarstva stručna savjetnica za predškolsko i osnovno obrazovanje Amira Borovac.

– Potrudite se da u našoj školi, u našem gradu, doživite naljepše uspomene koje će biti vaš vjerni pratilac, jer uspomene iz djetinjstva se najduže pamte. Želim da naša škola ne ostari, da je ne umori rutina, i da učenici dolaze u školu svoje, a ne naše mladosti – kazala je direktorica Halida Kurtović.

Obilježavanje Nedjelje djeteta na području BPK Goražde bit će nastavljeno i narednih dana nizom sadržaja.