Žegar

Masovni obračun migranata u Bihaću završio tragično: Dvoje mrtvih, 18 povrijeđenih

migranti

Objavljeni su i video snimci koje su poslali čitatelji

Dvije osobe ubijene su sinoć u sukobu migranata u bihačkom naselju Žegar, potvrđeno je Feni iz Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona.

– Sinoć u 22.15 sati Policijska stanica Bihaća zaprimila je telefonsku prijavu od građanke iz mjesta Žegar koja je prijavila da je na Žegarskom polju, lokacija između naselja Žegar u pravcu planine Plješevice, došlo do masovnog sukoba između veće grupe migranata, te da ima povrijeđenih – kazao je Feni portparol MUP-a USK Ale Šiljdedić.

Na lice mjesta upućeno je više policijskih patrola koje su potvrdile navode prijave.

– Utvrđeno je da su dvije osobe smrtno stradale, 10 osoba je teško povrijeđeno a osam lakše. Radi se o državljanima Pakistanina, a sve povrede su nanasene hladnim oružjem, nožem, kao i tupim predmetima, drvenim palicama. Prema njihovim izjavama oni su napadnuti od druge grupe migranata porijeklom iz Afganistana – kazao je Šiljdedić.

O svemu je obaviješten tužilac koji je konstatovao da se radi o krivičnom djelu ubistva. U toku je istraga kao i potraga za izvršiteljima.

– Nažalost teren je malo nepristupačan, pretražuje se teren ali najvjerovatnije su se osobe koje su počinile ovo krivično djelo već uputile u pravcu Hrvatske. Ovo je jedno od onih divljih šatorskih naselja koje se grade na području cijelog USK-a i migrant odavde kreću na nelegalni prelazak granice – kazao je Šiljdedić.

Kako piše portal Biscani.net, na ovoj lokaciji ima oko 200 migranata.

Objavili su i video snimke koje su im poslali čitatelji.