Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

bijeljina

Medicinska sestra zaražena koronavirusom osjeća se dobro, nema simptoma

bolnica bijeljina

Jučer su testirane 72 osobe, među kojima su i bliski kontakti zaražene medicinske sestre i do sutra očekujemo i te rezultate. Apelujemo da građani i dalje budu disciplinovani, posebno tokom predstojećih prazničnih dana

Medicinska sestra, koja je zaražena koronavirusom nalazi se u karantinu u Domu učenika u Bijeljini, nema simptome i osjeća se dobro.

Direktorica bijeljinske bolnice Milica Lovrić saopštila je na današnjem sastanku Gradskog štaba za vanredne situacije da u bolničkom karantinu nema pacijenata i da će tri osobe iz karantina u Osnovnoj školi “Vuk Karadžić”, čiji su rezultati testiranja negativni, biti otpušteni tokom dana.

Testirane su i osobe s kojima je kontaktirala zaražena medicinska sestra.

– Jučer su testirane 72 osobe, među kojima su i bliski kontakti zaražene medicinske sestre i do sutra očekujemo i te rezultate. Apelujemo da građani i dalje budu disciplinovani, posebno tokom predstojećih prazničnih dana – navela je Lovrić.

Iz Instituta za javno zdravstvo dobili su rezultate za 15 osoba i svi su negativni.

Do sada su medicinski radnici bijeljinske bolnice na covid-19 testirali ukupno 322 stanovnika Semberije, a Dom zdravlja Bijeljina uzeo je bris od 158 osoba.

Pod stručnim nadzorom u samoizolaciji nalazi se 295 osoba, 19 ih je u kućnom karantinu, 25 u karantinu pri Osnovnoj školi “Vuk Karadžić”, dok se u karantinu u Rači nalaze dvije osobe.

U protekla 24 časa granični prijelaz Rača prešlo je 286 vozila, Pavlovića most 62, a sanitarni inspektori na Graničnom prijelazu Rača izdali su šest naloga za izolaciju, saopćeno je iz gradskog Štaba za vanredne situacije.

Pripadnici Policijske uprave Bijeljina kaznili su četiri osobe koje su se kretale u vrijeme policijskog sata i izdale jedan prekršajni nalog za osobu stariju od 65 godina.

Komunalna policija kontrolisala je 40 osoba u kućnoj izolaciji i svi su bili na svojim adresama, dok je gradski sanitarni inspektor izdao tri rješenja, odnosno, ukupno 193 do sada.