Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Makedonija

Među 14 poginulih zasad nema indentifikovanih državljana BiH

qef92h4pjvh7nbfkemgs

Za sada se niko od naših državljana nije obratio Ambasadi BiH u Skoplju sa zahtjevom za pomoć

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u srijedu, 13. februara, na autoputu Skoplje – Tetovo kod sela Laskarci, među 14 poginulih za sada nema indentifikovanih državljana Bosne i Hercegovine, izjavio je za Fenu ministar savjetnik Nebojša Regoje, portparol Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Po njegovim riječima, privremeni otpravnik poslova BiH u Ambasadi BiH u Skoplju Jasmin Gagula je u stalnom kontaktu sa nadležnim istražnim organima u nastojanju da dobije najaktuelnije informacije u skladu sa tokom indentifikacije.

Otpravnik poslova Gagula je i u kontaktu sa kolegama iz ambasada država regiona, iz zemalja za koje postoji mogućnost da su njihovi državljani bili putnici u autobusu, kako bi koordinirali aktivnosti i razmijenili informacije.

Za sada se niko od naših državljana nije obratio Ambasadi BiH u Skoplju sa zahtjevom za pomoć, a osoblje ambasade će nastojati da našu javnost obavijesti o svim eventualnm novim informacijama vezanim za državljane BiH, te pruži konzularnu pomoć našim državljanima, ukoliko se za to ukaže potreba, istakao je Regoje.

– Koristim ovu priliku da uime Ministarstva vanjskih poslova BiH izrazim nadu da se broj poginulih neće dalje povećavati, te da da svim članovima porodica nastradalih uputim izraze saučešća, a da povrijeđenim poželim brzi oporavak – rekao je Regoje za Fenu.