Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ljubimci Putina

Medved nahvalio Dodika, nazvao ga “mudrim”. Milorad mu odmah odgovorio

medvedev dodik
Foto: Pixsell

Medvedev je rekao da je reizbor Dodika jasan dokaz podrške članova stranke smjeru koji on provodi

Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska i čelnik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) zahvalio je bivšem ruskom predsjedniku na čestitki povodom njegovog reizbora na mjesto šefa stranke.

Dmitrij Medvedev, koji sada obnaša funkciju zamjenika predsjednika Vijeća za nacionalnu sigurnost Rusije, u čestitki Miloradu Dodiku je istaknuo da je on jedan od “rijetkih lidera u savremenoj Evropi koji provodi uravnoteženu i mudru politiku”.

Medvedev poželio Dodiku dobro zdravlje

Medvedev je rekao da visoko cijeni doprinos SNSD-a razvoju strateškog partnerstva Rusije i RS-a te jačanju viševjekovnih prijateljskih veza koje spajaju bratske narode.

Medvedev je rekao da je reizbor Dodika jasan dokaz podrške članova stranke smjeru koji on provodi.

“Vi ste jedan od rijetkih lidera u savremenoj Evropi koji provodi uravnoteženu i mudru politiku, rukovodeći se prije svega usmjerenjem građana svoje države. Pozdravljamo i dijelimo principijelan stav da se afirmira vojna neutralnost BiH, da se jača suverenitet zemlje te da se ona oslobodi od vanjskog mentorstva”, napisao je Medvedev u čestitki.

Medvedev je Dodiku poželio dobro zdravlje i novi uspjeh u jačanju prava i zaštite interesa Republike Srpske i njezinih građana.

Dodik: Hvala Medvedevu

Uz presliku pisma što mu ga je poslao Medvedev, Dodik je čovjeku od Putinova najvećeg povjerenja srdačno zahvalio.

“Hvala Dimitriju Medvedevu, predsjedniku Јedinstvene Rusije, na čestitki povodom mog reizbora na mjesto predsjednika SNSD-a”, napisao je Dodik koji je ranije najavio kako će ove jeseni putovati u Rusiju gdje planira održati novi susret s Putinom.