Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Medvjed raskomadao kravu, poklao ovce, jagnjad i svinje

19/06/2017

Medvjed koji se ovog proljeća odomaćio u selima oko Kneževa/Skender Vakufa i u potrazi za hranom napravio dar-mar na nekoliko imanja, više od 20 dana se ne pojavljuje zbog čega su lovci odustali od njegovog odstrela.

Ova zvijer je ranije u Bokanima zaklao i pojeo više kokošaka, jagnjadi i sprasnu krmaču, te raskomadao kravu tešku više od 400 kilograma u Kobilji, te pojeo ovcu u selu Mišići na Golom brdu, prenosi Glas Srpske.

Novoizabrani predsjednik lovačkog udruženja “Čemernica” iz Kneževa Milorad Ćelić kaže da ovog medvjeda niko od mještana Kneževa nije vidio posljednjih 20 dana, niti je bilo novih šteta.

– Za sada smo odustali od odstrela, jer je prestao da se pojavljuje, ali u slučaju da ponovo napravi štetu, bit će odstrijeljen – kategoričan je Ćelić.

On ističe da je u ovom periodu godine krzno medvjeda izuzetno lošeg kvaliteta, te da je i to jedan od razloga zašto ova divljač sada ne bi trebalo da bude odstrijeljena.

– Lov na medvjeda kreće u decembru i traje do kraja maja – rekao je Ćelić.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.