BiH

upozorenje

Medvjedi posjećuju središte Kupresa, strahuje se da će napasti ljude

28/10/2019

Tokom proteklih dana u večernjim satima medvjed je naime primijećen u parku i nakon dojave građana samoinicijativno je pokrenuta hajka od strane lovočuvara, lovaca i građana

Služba za društvene djelatnosti, opću upravu, imovinsko-pravne poslove općine Kupres upozorava svoje građane da se u užem središtu grada pojavljuju medvjedi u ranim večernjim satima te pozivaju mještane da obrate pozornost na svoje kretanje izvan osvijetljenih područja.

Tokom proteklih dana u večernjim satima medvjed je naime primijećen u parku i nakon dojave građana samoinicijativno je pokrenuta hajka od strane lovočuvara, lovaca i građana.

Medvjed je primijećen kod groblja u Begovom selu te iz općine pozivaju na oprez dok nadležne institucije ne riješe problem, jer je medvjed Zakonom o lovstvu zaštićena životinja.

U zadnjih petnaestak dana medvjedi su nanijeli ogromnu štetu poljoprivrednicima, a posebno pčelarima kojima su uništene košnice i prinosi.

Kako kažu kupreški pčelari, uništavanje košnica za građane je postalo svakodnevnica, ali s obzirom da je medvjed obilježio svoj teritorij uz jako urlikanje, građane se upozorava da je moguć napad i na ljude.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.