BiH

Mehmedović glasao za akcize: Psovali su mi, ali to je sastavni dio ovog posla

15/12/2017

Jedan od onih koji su svojim glasom prelomili pitanje oko donošenja Zakona o akcizama zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Šemsudin Mehmedović smatra da je time učinio veću korist nego štetu za građane BiH.

– Ja sam imao neke svoje zahtjeve koji su dijelom prihvaćeni. Ovakav zakon koliko – toliko garantuje da će prikupljena sredstva biti za cestogradnju, a imam i obećanja federalne vlade da će nakon ovoga donijeti odluku o uvođenju plavog dizela, za Oslobođenje je istakao Šemsudin Mehmedović.

Na pitanje koliko je građana podržalo odluku o povećanju akciza na njegovom Facebook proflu gdje je tražio njihovo mišljenje kako bi se opredijelio Mehmedović kaže:”Oni koji razumiju o čemu se radi ovo podržavaju, a bilo je tu i ružnih komentara i psovki što ja razumijem i to je sastavni dio mog posla,” govori Mehmedović.

​No, za Oslobođenje nije mogao potvrditi da glasanje o akcizama pokazuje kako se u Parlamentu BiH formira nova većina u kojoj su SNSD, HDZ, SDA, SBB i HDZ190.

– Bilo je pokušaja da se kristalizira nova parlamentarna većina u kojoj je navodno i SNSD. Ne možemo ovo posmatrati kao određivanje između Saveza za promjene i SNSD-a. Kada je riječ o politici iz Republike Srpske to je slično kao jaje jajetu. Ono što je opasno je da se jučer u Parlament BiH pokušala prenijeti atmosfera iz Narodne skupštine RS-a, istakao je Mehmedović.

Ako je suditi prema njegovim stavovima podršku bi trebao dobiti i Zakon o osiguranju depozita za koji opet mnogi misle da ide na ruku Vlade RS-a i da će preko leđa građana BiH biti sanirana propast banaka u drugom entitetu.

Iako je nastavak sinoćnje sjednice Parlementa BiH bio zakazan za danas u 10 sati, zbog velikog broj zastupnika koji nisu bili prisutni u Parlamentu BiH, sjednica je počela oko 11 sati.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.