Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sukob u SDA

Meholjić tvrdi da mu Mijatović “prijeti klanjem”, ovaj mu odgovorio: Živjela BiH

vojin

Povodom toga oglasilo se i udruženje Majke Srebrenice

Vojin Mijatović i Hakija Meholjić, obojica članovi SDP-a, verbalno su se sukobili na jednom stranačkom sastanku nakon izbora.

Naime, na stranačkom sastanku raspravljalo se o izbornim rezultatima, pa i onima u Republici Srpskoj. SDP je na prethodnim izborima ostvario mizeran rezultat u RS-u. Akteri razgovora o rezultatu SDP-a u RS-u bili su, navodno, upravo Mijatović i Meholjić.

– U suštini, na sjednici to nije bila nikakva svađa, ja sam diskutovao i on je onda počeo vrijeđati. Ja sam uzeo kaput i izašao. On je “izletio” tamo predame, psovao mater, rekao da će doći u Srebrenicu da me zakolje. E, to vam je tako bilo – kazao je Meholjić za jedan domaći medij.

Meholjić dodaje da se takvo šta ne može oprostiti.

– Ja to neću oprostiti. To me podsjeća na neke užasne stvari. Moj je brat zaklan, otac zaklan, jedan brat mi je strijeljan. I sad meni neko ko je jučer došao u SDP treba da kaže da će doći u Srebrenicu da me zakolje!? To je nedopustivo – kaže Meholjić.

Povodom toga oglasilo se i udruženje Majke Srebrenice iz kojeg je poručeno da se ne smiju tolerisati prijetnje žrtvama genocida i da se protoganosti takvog govora kazne.

– Izražavamo naš zajednički stav i pozivamo rukovodstvo Memorijalnog centra Potočari da zabrani ulaz rukovodstvu SDP BiH, ukoliko se javno ne ograde od govora mržnje njihovog potpredsjednika Glavnog odbora – poručeno je.

Mijatović se ogradio od ovih tvrdnji putem svog Facebook profila, a za iznošenje ovih tvrdnji okrivio je upravo medij koji je prenio Meholjićeve tvrdnje.

– Poruka Faktoru i njihovim zelenim socijaldemokratama, ja znam da istina boli, i imate pravo svašta lagati o meni, al među retkima sam od Srba čiji je stav i o Srebrenici i državi Bosni i Hrrcegovini kristalno jasan. Ovo što radite samo dokazuje da sam u pravu i da nastavim još jače. Živela Bosna i Hercegovina i svi dobri ljudi koji u njoj žive bez obzira kako se bogu mole i da li se bogu mole.

A izdajnici će završiti kao i uvek na zgarištu istorije!!! – poručio je Mijatović preko svog profila.

Podsjećamo, Mijatović je javno kritikovao Meholjića jer je za elektora za Vijeće naroda RS izabrao Tifu Efendić iz SDA.