Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Poslanik SDS-a napustio zasjedanje

Mektić: Besmislenim sjednicama pravdate kupovinu automobila od 150.000 KM

predstavnicki dom psbih3 (1)

Ne radimo ništa za onolike pare koje mi mjesečno primamo i koliko koštaju ove sjednice. Ne znam kakav je interes Kolegija da zakazujete ovakve sjednice, kazao je Mektić

U Sarajevu je u toku sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH. Borjana Krišto, predsjedavajuća Doma tokom rasprave o prijedlozima za dopunu dnevnog reda, konstatirala je da prijedlog poslanika Dragana Mektića (SDS) da današnja sjednica bude prekinuta nije u skladu s poslovnikom, te se o njemu nije ni glasalo.

S. DEGIRMENDŽIĆ

Krišto je kazala da ovaj prijedlog ne sadrži adekvatno obrazloženje. Inače, Mektić je ranije na sjednici kazao da je današnje zasjedanje besmisleno jer na dnevnom redu nema nijedne tačka koja bi doprinijela rješavanju problema građana, te da se zasjedanjima, kako je kazao, samo stvara privid kod naroda da se nešto radi.

Posebne kritike uputio je na račun Vijeća ministara kojem je spočitao da već duže vrijeme u parlamentarnu proceduru nije uputilo nijedan reformski zakon, a čije je usvajanje među 14 prioriteta Evropske komisije koje BiH mora usvojiti da bi dobila kandidatski status za članstvo u EU.

-Ne radimo ništa za onolike pare koje mi mjesečno primamo i koliko koštaju ove sjednice. Ne znam kakav je interes Kolegija da zakazujete ovakve sjednice? Šta želite time da opravdate? Novac koji trošite, automobile koje plaćate po 150.000 KM? Ja ću napustiti sjednicu, a od službi tražim da mi odbiju ovaj radni dan i da mi ne bude plaćen zato što ću napustiti zasjedanje – kazao je Mektić, koji se nakon pauze u toku rasprave o dnevnom redu nije pojavio u sali u kojoj zasjeda Predstavnički dom.