Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kriminal & korupcija

Mektić demantirao glavnu tužiteljicu: Nemamo ugovor s Communisom, ali vi imate

dragan-mektic-press

Razumijemo opsjednutost tužiteljice Tadić Ministarstvom sigurnosti BiH, kazao je Mektić

Glavna tužiteljica Tužilaštva BiH  Gordana Tadić gostujući u programu BHT1 i odgovarajući na pitanja kako je Tužilaštvo BiH ugovorilo posao sa marketinškom agencijom za koju je prije toga vršena istraga za ozbiljne koruptivne aktivnosti, u pokušaju da opravda ovaj postupak, iznijela je neistinu i pokušala dovesti i Ministarstvo sigurnosti BiH u vezu sa ovom firmom.

Naime, odgovarajući na pitanje novinara, tužiteljica Tadić je kazala da „koliko sam čula i koliko su me moji saradnici obavijestili ta firma, ne znam joj tačno naziv, radi i za Ministarstvo sigurnosti“, a što je potpuna neistina.

Naime, prema evidenciji, a što se može lako provjeriti i na web stranici Ministarstva sigurnosti BiH, ovo ministarstvo sa firmom Communis nije imalo sklopljenih ugovora.

Razumijemo opsjednutost tužiteljice Tadić Ministarstvom sigurnosti BiH, ali u ovom slučaju ili su je saradnici pogrešno informisali, ili je tužiteljica Tadić zlonamjerno i tendenciozno pokušala da dovede Ministarstvo sigurnosti u vezu sa ovim slučajem.