Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mektić: Glavni urednik RTRS-a platio Suvari 70.000 eura da me kompromituje

dragan mektic345
Foto: D. Begović

Siniša Mihajlović, glavni urednik RTRS-a, platio je Goranu Suvari za kojim je raspisana crvena međunarodna potjernica zbog niza pljački i razbojništava, da u centralnom dnevniku RTRS-a kompromituje opoziciju u RS-u, a posebno mene, kazao je na današnjoj press konferenciji državni ministar sigurnosti Dragan Mektić.

Mihajlović je, ističe Mektić, odlazio u Novi Sad gdje se sastajao sa Suvarom, a za navedeno mu je platio 70.000 eura, piše Oslobođenje.

Kako je pojasnio, jedne prilike ga je neko sa nepoznatog broja pozvao na telefon i kada se javio, njemu nepoznata osoba je govorila kao “dobro je što si se javio, miran sam…” i slično. Odmah mu je to, kaže Mektić, bilo sumnjivo, a veza se prekinula, ali se taj razgovor kasnije pojavio u prilogu koji je pušten u Dnevniku RTRS-a.

Nadalje, osvrnuo se na Borisa Grujića koji je jučer održao pres konferenciju u Banjoj Luci i koji je, kako kaže, bio prisutan kada je Mihajlović davao novac Suvari.

Za informaciju koja se pojavila na portalu RTRS-a, a vezano za Adnana Dlakića za kojeg pišu da je Mektićev savjetnik koji je pripadnik El – Mudžahida, te da su razotkrili “ogromnu aferu”, na šta Mektić tvrdi da se ne radi o istoj osobi.

U Ministarstvu sigurnosti je zaposlen Adnan Dlakić, koji je rođen 1978. godine u Jablanici i koji je za vrijeme rata bio dijete. Ima još jedna osoba pod tim imenom i kako sad da oni isprave ljagu koju su nanijeli Dlakiću i njegovoj porodici, pita se Mektić.

Istovremeno, Mektić za Dževada Galijaševića navodi da je bio u Trećem korpusu Sedme maglajske brigade u čijoj je zoni odgovornosti bio logor Odreda El-Mudžahid u Gostoviću.

“Galijaševiću su ruke umazane krvlju do ramena”, ustvrdio je Mektić.