Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ministar sigurnosti BiH

Mektić: Moguće je da su pripadnici MUP-a Srbije bili u Banjoj Luci

mektic

On je ocijenio da je policijska akcija bila poruka svim građanima koji se na bilo koji način suprotstave “diktatorskoj ideologiji”

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić izjavio je danas za televiziju N1 da “ne bi isključio mogućnost” da su pripadnici MUP-a Srbije bili prisutni na protestu u Banjoj Luci.

– Ja ne bih isključio ni tu mogućnost. Naravno da to niko neće priznati i da će to sada svi demantovati, ali u Banjoj Luci se i juče i danas javno govori o tome da su takve jedinice došle iz Srbije da pomogu Miloradu Dodiku. Ja znam neke izvore informacija, ali u ovom momentu ne bih direktno govorio o tim izvorima – rekao je on.

Mektić tvrdi događaji u Banjoj Luci predstavljaju “diktatorsku demonstraciju nepotrebne sile, ali ujedno predstavljaju i smišljenu akciju kako bi se pokazalo da će se obračunati sa svima koji ne misle onako kako je to u interesu režima na čelu sa SNSD-om”.

– Vlast je zloupotrebila ovaj slučaj kako bi građanima pokazala da će svako ko misli drugačije od onoga što je u interesu vladajućeg režima dobiti brutalan odgovor policije, kako su to juče demonstrirali u Banjoj Luci sa prstom na obaraču automatske puške, sa potezanjem pištolja i slično prema građanima koji su se spontano našli na Trgu Krajine – rekao je Mektić.

On je ocijenio da je policijska akcija bila poruka svim građanima koji se na bilo koji način suprotstave “diktatorskoj ideologiji”.