Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

bivši ministar sigurnosti

Mektić objavio jedan od ključnih dijelova iz Programa reformi: NATO ulazi u institucije BiH!

dragan_mektic

Kako je Mektić naveo, pozivajući se na pomenuti dokument, Centralni registar NATO-a biće u Sarajevu i osiguravat će ga Direkcija za policijsku kordinaciju, kao i ostale državne institucije

Bivši ministar sigurnosti, Dragan Mektić, je na svom Twitter profilu objavio dio dokumenta iz Programa reformi koji je danas Predsjedništvo BiH uputilo u sjedište NATO-a u Briselu.

Kako je Mektić naveo, pozivajući se na pomenuti dokument, Centralni registar NATO-a biće u Sarajevu i osiguravat će ga Direkcija za policijsku kordinaciju, kao i ostale državne institucije.

U dokumentu se navodi:

“Centralni registar NATO-a nalazi se u zgradi Parlamentarne skupštine BiH, u prostorijama Ministarstva sigurnosti BiH. Zaštitu područja pruža Direkcija za koordinaciju policijskih tijela u BiH. Centralni registar ima prostoriju za sigurno čuvanje tajnih podataka koja ispunjava relevantne NATO zahtjeve, te prostoriju za prijem i obradu klasifikovanih NATO TAJNO, kako je definisano NATO Direktivom o fizičkoj sigurnosti. Svi primjenjeni sigurnosni standardi se primjenjuju u Centralnom registru. Podregistri su uspostavljeni u Ministarstvu inostranih poslova BiH, Ministarstvu odbrane, Obavještano-sigurnosnoj agenciji (OSA), te u BiH Misiji u sjedištu NATO-a u Briselu.

Mektić tvrdi da je ovo Milorad Dodik prešutio u dokumentu kojeg je proslijedio u Narodnu skupštinu RS-a.