Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Mektić: “Pukao” elektronski sistem za kontrolu granice u Hrvatskoj

22/09/2015

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić izjavio je danas da imaju informaciju da je, informatičkim žargonom rečeno, „pukao“ elektronski sistem za kontrolu granice u Hrvatskoj.

Naveo je da zbog toga što ne funkcioniše apsolutno taj sistem, ne rade granični prijelazi na hrvatskoj strani.

– Međunarodni granični prijelazi Orašje, Šamac i Gradiška su trenutno zatvoreni za teretna motorna vozila zbog pada sistema na čitačima carinskih dokumenata na strani Republike Hrvatske – potvrdila je Feni glasnogovornica GPBiH Sanela Dujković.

Ministar Mektić kazao je nakon sjednice Vijeća ministara BiH, da je s dnevnog reda skinut Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o formiranju koordinacionog tijela za pitanja migracija u BiH.

Pojasnio je da je u posljednje vrijeme nekoliko članova tog koordinacionog tijela, po osnovu odlaska na neke druge funkcije, izašlo iz tog tijela.

Međutim, naveo je, to tijelo i dalje postoji i treba izvršiti dopunu članstva.

– Mi smo to danas skinuli s dnevnog reda u smislu određenih korekcija i poboljšanja kad je u pitanju ovo koordinaciono tijelo i ta će se tačka naći na sljedećoj sjednici Vijeća ministara BiH – kazao je ministar Mektić.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.