Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ministarstvo sigurnosti BiH

Mektić: Program reformi je “klasični ANP”, Dodik obmanjuje javnost

mektic

Aktivacijom MAP-a ušli smo u jednosmjernu ulicu prema NATO, ili tunel iz kojeg se niko nije vratio nazad, rekao je Dragan Mektić, ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine danas u Banjaluci

Opozicija u Republici Srpskoj od Milorada Dodik nije dobila nikakav dokument, a posebno ne Program reformi, rekao je danas ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić, koji je Program reformi nazvao “klasičnim ANP-om”.

– To je notorna laž, kojom Dodik pokušava da dobije na vremenu, obmanjuje javnost kako bi smislio neku novu manipulaciju – rekao je Mektić i dodao da je ‘MAP aktiviran i da se ušlo u jednosmjernu ulicu ka NATO-u’.

Samo prije izvjesnog vremena, dodao je Mektić, Dodik je govorio da se to neće dogoditi, a sada pokušava ‘ponovo da izmanipuliše narod u RS-u’.

Podsjeća da je Dodik ranije govorio da će RS pratiti Srbiju na tom putu.

– Srbija nema u MAP-u, ne dostavlja godišnji izvještaj NATO-u. Ovo je nož u leđa Srbiji, koja je sada potpuno okružena NATO-om – rekao je Mektić danas na konferenciji za novinare u Banjoj Luci.

Istakao je da se više ne pominje referendum o NATO-u, već će o tome isključivo odlučivati Predsjedništvo BiH i državni parlament.

– Dodik je sve uradio ovo samo da se dočepa vlasti – ustvrdio je Mektić.

Mektić je izrazio nepovjerenje prema novom sazivu državne vlade, podsjetivši da je prva najavljena mjera mandatara za formiranje novog saziva Vijeća ministara BiH Zorana Tegeltije povećanje stope PDV-a.

“Opet na leđa građana”, izjavio je ministar.

Migranti iz Vučjaka u Blažuj

Podsjetio je za nekih 20 dana trebalo da se prebace prvi migranti iz kampa Vučijak u kasarnu u Blažuju, u okolini Sarajeva.

“Dogovorili smo Blažuj u okolini Sarajeva, ušli u posjed kasarne, potrebno je završiti adaptacije, građevinske radove, očekujem da će u 20 do mjesec dana da počne da prima prve migrante i naš prioritet da zatvorimo divlji kamp Vučjak”, rekao je Mektić.

Prema njegovim riječima u opticaju je kasarna Ljubače, kod Tuzle.

“Fokusirali smo se na kako bi za dvadesetak dana stvorili kapacitet za prihvat prvih migranata u Blažuj”, naglasio je Mektić