Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

optužen za korupciju

Mektić: Žrtva sam Gordane Tadić jer ukazujem na korupciju u Tužilaštvu BiH

mektic – tadic

Podsjećamo, tužilac Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH, osim protiv Mektića, podigao je optužnicu i protiv Igora Golijanina, Samira Agića i Edina Garaplije

Dragan Mektić, bivši ministar bezbjedosti Bosne i Hercegovine, prokomentarisao je optužnicu koju je danas protiv njega i još tri saradnika podiglo Tužilaštvo BiH, rekavši da je on žrtva glavne tužiteljke Gordane Tadić.

“To je neboluza. Četiri godine ukazujem na korupciju u Tužilaštvu BiH i oni su se sada odlučili za osvetu, napravivši fiktivnu optužnicu. Uostalom, novac za projekt koji se navodi u optužnici donirala je Evropska unija. Nakon urađenog posla, Evropska unija je u svom izvještaju navela da je sve urađeno po propisima”, izjavio je Mektić.

“Nemam pojma šta u Tužilaštvu rade i čime se bave. Sve je montirano, jer je oprema kupljena, isporučena i projekat je završen”, kazao je Mektić.

Podsjećamo, tužilac Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH, osim protiv Mektića, podigao je optužnicu i protiv Igora Golijanina, Samira Agića i Edina Garaplije.