Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Memić i advokat Feraget zatražili hitan sastanak sa tužiteljicom Burzić

slucaj memic

Predsjedavajući Sudskog vijeća Kantonalnog suda u Sarajevu Igor Todorović danas je izrekao oslobađajuću presudu Ljubi i Bekriji Seferoviću, kojima se sudilo za izazivanje saobraćajne nesreće i sprječavanje dokazivanja u slučaju smrti Dženana Memića, javlja agencija Patria.

Ljubo Seferović će odlukom Suda biti odmah pušten na slobodu.

Sud je oslobađajuću odluku, između ostalog, temeljio na osnovu nalaza vještaka Ivice Perovića, koji je komad laka pronađen u Velikoj aleji poredio sa uzorkom laka skinutim sa kombija T4, koji je vozio Ljubo Seferović u vrijeme kada je Memić nastradao. U vještačenju se pokazalo da ta dva komada laka pripadaju sličnoj boji, odnosno boji iste grupe, mahovina zelena, ali je presjek pokazao da se ne radi o istom komadu laka.

Ono što je obilježilo ovaj slučaj i suđenje dugo skoro dvije godine jeste što su Tužilaštvo KS i oštećeni (porodica Memić) bili na suprotnim stranama.

Dženanov otac od početka tvrdi da je njegov sin ubijen, te da je saobraćajna nesreća samo farsa koja je imala cilj nekoga zaštititi. Od 8. februara 2016. godine porodica Memić traga za istinom o Dženanovoj smrti.

Otac ubijenog mladića Muriz Memić kao i advokat Ifet Feraget zatražili su danas hitan sastanak sa glavnom kantonalnom tužiteljicom Dalidom Burzić, piše agencija Patria.