Sramna odluka

Memić za Fokus.ba o promaknuću Dalide Burzić: To može biti čak i dobro

muriz memic

Muriz Memić, otac ubijenog mladića Dženana Memića, za Fokus.ba je komentarisao imenovanje Dalide Burzić sudijom Suda BiH. Ogorčen je

Visoko sudsko i tužilačko vijeće imenovalo je danas Dalidu Burzić za sudiju Suda BiH, dobivši 10 glasova za od 15 članova koliko ima VSTV.

Jedan od ključnih slučajeva zbog kojeg je imenovanje Dalide Burzić sporno je slučaj Dženan Memić. Otac ubijenog mladića Muriz Memić tvrdi da je Burzić dozvolila podizanje lažne optužnice za saobraćajnu nesreću.

Zbog njenih poteza u tom slučaju, protiv nje je pokrenut i disciplinski postupak, koji još uvijek traje.

Muriz Memić je za Fokus.ba komentarisao imenovanje Dalide Burzić na novu poziciju. Ogorčen je.

“Ovo je sramna i nemoralna odluka VSTV-a. Pa trebali su bar sačekati konačnu odluku u postupku koji se vodi protiv nje”, govori Memić.

Ipak, kako kaže, ovo može biti dobro za cijeli slučaj.

“Nadam se da će se narod nakon ovoga konačno probuditi, da će uvidjeti gdje živimo”, nada se otac ubijenog Dženana.

Protestni skup koji je trebao biti održan u subotu 16. februara pred Vrhovnim sudom u Sarajevu je odgođen zbog solidarnosti sa porodicom ubijenog policajca Mahira Begića, te kako se ne bi remetilo održavanje EYOF-a.

Memić još nije odlučio kada će održati sljedeći skup, ali kaže da je odustao od najavljivanog podizanja šatorskog naselja, i to nakon razgovora sa borcima.

“Odustao sam od šatorskog naselja. Otišao sam da se konsultujem sa borcima koji duže vrijeme žive u šatorskom naselju, i oni su mi savjetovali da to ne radim. Ni njih niko ne uvažava, a mjesecima su tu”, objašnjava Memić.

Za kraj, posebno je naglasio kako je duboko razočaran radom VSTV-a.

“Njima je svejedno šta god ja uradio. Znaju oni u VSTV-u bolje od mene šta je ovdje u pitanju, ali su se osilili. Vidite kakve odluke donose..”, istakao je Memić.