Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

tužiteljstvo BiH

Memić se sastao s Kajganićem: Očekuje se otvaranje istrage za Dženanovo ubistvo

PXL_Muriz Memic (1)

– Zadovoljni smo sastankom sa tužiteljem Kajganićem. Djeluje mi kao profesionalac. Rekli smo mu da smo imali i sa bivšom glavnom tužiteljicom Gordanom Tadić dobar odnos, rekao je Memić

Muriz Memić, otac ubijenog mladića Dženana Memića, danas je sa advokatom Ifetom Feragetom održao sastanak sa v.d. glavnog državnog tužioca Milankom Kajganićem. Sastanku su prisustvovali i tužioci Dubravko Čampara, te Ćazim Hasanspahić.

Memić je kazao da je zadovoljan sastankom.

– Zadovoljni smo sastankom sa tužiteljem Kajganićem. Djeluje mi kao profesionalac. Rekli smo mu da smo imali i sa bivšom glavnom tužiteljicom Gordanom Tadić dobar odnos, rekao je Memić.

Kako ističe, kada je riječ o ubistvu, istraga još uvijek nije otvorena, ali da se poduzimaju određene radnje. Ukoliko bude potrebe tužilačkom timu Čampara-Hasanspahić će se pridružiti još tužilaca.

Svi su svjesni da su i slučaj Dženan Memić i David Dragičević pod lupom Evropske komisije, kazao je Memić, te dodao:

– Pitali smo da li može doći do toga da se uspori ili zastane proces, Kajganić je istakao da nema šanse, te ako bude potrebno još tužilaca, biće dodano u tim.

Početkom decembra trebalo bi biti nastavljeno suđenje Zijadu Mutapu, Alisi Mutap-Ramić, Hasanu Dupovcu, Josipu Bariću i Muameru Ožegoviću, a kao svjedok će se ponovo pojaviti Muriz Memić kako bi ga unakrsno ispitale odbrane optuženih. Oni su optuženi za organizirani kriminal odnosno fingiranje dokaza i sakrivanje načina smrti Dženana Memića.