Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

otac ubijenog mladića Dženana

Memić: Sramotno je da iz medija saznajem odluku Vrhovnog suda FBiH

muriz memic

Dženanov otac Muriz u izjavi za agenciju Patria kaže da „nema smisla saznati odluku Vrhovnog suda FBiH na ovaj način“

Muriz Memić, otac ubijenog mladića Dženana Memića šokiran je da je u medijima objavljena odluka Vrhovnog suda FBiH u slučaju Ljube i Bekrije Seferovića, a da nijedna strana u postupku nije o tome zvanično obaviještena.

Naime, kako je objavio Avaz, Vrhovni sud FBiH navodno je ukinuo oslobađajuću presudu Ljubi i Bekriji Seferoviću koju je izrekao Kantonalni sud u Sarajevu u julu 2018. godine i vratio je na ponovno odlučivanje. Kantonalni sud u Sarajevu nema zakonski rok u kojem treba donijeti novu presudu. Ljubo i Bekrija Seferović oslobođeni su optužbi za izazivanje saobraćajne nesreće i spriječavanje dokazivanja u slučaju smrti Dženana Memića. Sud je utvrdio da nema dokaza da je u noći 8. februara 2016. godine uopšte došlo do saobraćajne nesreće kao i da povrede na tijelu Dženana Memića ne odgovaraju onima iz saobraćajnih udesa. Memić je preminuo 15. februara 2016. godine na KCUS-u. Tužilaštvo KS uložilo je žalbu na oslobađajuću presudu te je krajem aprila održana apelacijska sjednica pred vijećem Vrhovnog suda FBiH.

Dženanov otac Muriz u izjavi za agenciju Patria kaže da „nema smisla saznati odluku Vrhovnog suda FBiH na ovaj način“.

„Interesantno je da je usred afere s VSTV-om i Milanom Tegeltijom objavljena odluka i to na ovakav način. Mi jesmo iščekivali odluku svakog dana, ali da će nam ona biti saopćena zvaničnim putem. O odluci ništa ne znaju ni advokat Rusmir Karkin ni moj advokat Ifet Feraget“, kaže Memić.

On je istakao da će nakon što zvanično bude obaviješten o odluci Vrhovnog suda FBiH organizirati proteste građana u Sarajevu.

„Sve ovo pokazuje kakva nam je situacija u pravosuđu, a pravde nigdje nema. Ja neću odustati od dokazivanja istine o ubistvu mog sina“, zaključio je Memić za Patriju.