BiH

tužilaštvo bih

Memić u pratnji Ferageta predao krivičnu prijavu protiv Kurspahić-Nadarević

23/03/2021

Memić je kazao da je Kurspahić-Nadarević pokretala postupke protiv bivše glavne tužiteljice Dalide Burzić s kojom je dobra prijateljica, te da je Burzić svaki put oslobođena

Muriz Memić, otac ubijenog mladića Dženana Memića u pratnji advokata Ifeta Ferageta podnio je u Tužilaštvu BiH krivičnu prijavu protiv glavne disciplinske tužiteljice Alene Kurspahić-Nadarević i njenog zamjenika Mirze Hadžiomerovića.

On je sinoć kazao da je 4. oktobra 2018. godine Kurspahić došla u kancelariju kod Ifeta Ferageta s djetetom i pitala da li će biti u krivičnoj prijavi te da je plakala. Ostavila je broj na koji je pozvao Memić, a onda je otišao kod nje kući gdje je bio i njen suprug. Kurspahić-Nadarević se nije našla u krivičnoj prijavi koja je podnesena 5. oktobra 2018. godine prema kojoj je i otvorena istraga za organizirani kriminal u slučaju Dženan Memić.

Memić je kazao da je Kurspahić-Nadarević pokretala postupke protiv bivše glavne tužiteljice Dalide Burzić s kojom je dobra prijateljica, te da je Burzić svaki put oslobođena.

Dodao je da se iz UDT-a vrše napadi na glavnu državnu tužiteljicu Gordanu Tadić.

“Logično je da su se mnogi prepoznali i žele da se zaustavi istraga. Znamo od koga dolaze napadi ali ovo je nezaustavljivo”, kazao je Memić.

Komentari

Autor: Patria

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.