Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

povodom vaskrsa

“Merhamet” podijelio pakete socijalno ugroženim porodicama pravoslavne vjere

Sarajevo Vaskrs (35)

Paroh Duško Lalović zahvalio je “Merhametu” koji se sjetio sugrađana pravoslavne vjere, kazavši da je svaka pomoć ljudima Reljevske parohije dobrodošala, a ova pomoć će omogućiti da im ljepše proteknu vaskšnji dani

Muslimansko dobrotvorno društvo “Merhamet” podijelilo je prehrambene pakete socijalno ugroženim porodicama pravoslavne vjere u Sarajevu, Maglaju, Travniku, Tuzli, Goraždu i Zenici povodom Vaskrsa.

Predsjednik tog društva Kenan Vrbanjac izrazio je zadovoljstvo što su obradovali građane pravoslavce povodom njihovog velikog blagdana Vaskrsa, kao što su to prošle sedmice učinili i s građanima katolicima povodom Uskrsa.

– To je još jedna potvrda da je “Merhamet” otvorena humanitarna organizacija koja pomaže svima, bez obzira na vjeru i naciju na šta smo veoma ponosni – kazao je Vrbanjac, čestitajući Vaskrs svim građanima pravoslavne vjere u Bosni i Hercegovini.

Regionalni odbor “Merhameta” Sarajevo podijelio je prehrambene pakete i pakete sa sredstvima za higijenu porodicama u sarajevskom naselju Reljevo, a pakete je preuzeo starješina Crkve sv. Nikole Duško Lalović.

Direktor Regionalnog odbora “Merhameta” Sarajevo Munib Bujak s parohom Lalovićem posjetio je i nekoliko porodica i uručio pakete među njima i interpretatora sevdalinki Slobodana Lalića koji je zahvalio na pomoći, naglašavajući da su mu ta posjeta i neočekivani poklon uljepšali blagdane.

Paroh Duško Lalović zahvalio je “Merhametu” koji se sjetio sugrađana pravoslavne vjere, kazavši da je svaka pomoć ljudima Reljevske parohije dobrodošala, a ova pomoć će omogućiti da im ljepše proteknu vaskšnji dani.

Regionalni odbor “Merhamet” Maglaj prehrambene pakete podijelio je porodicama u mjestima Radojičić, Bočinja i Poljice, kao i u mjestu Mekiš u općini Tešanj.

Direktor Regionalnog odbora “Merhameta” Travnik Merzuk Omerdić s parohom Goranom Živkovićem posjetio je porodice u mjesnim zajednicama Turbe i Skok kada su im uručili prehrambene pakete.

Pakete su povodom Vaskrsa podijelili i “Merhametovi” regionalni odbori u Goraždu, Tuzli i Zenici, saopćeno je iz tog dobrotvornog društva.